Gers Pardoel op bezoek

Oog in oog staan met je held! Een aantal masterclassleerlingen van OBS de Voorsprong maakten het afgelopen woensdag mee.
(Zie ook dit nieuwsbericht).

Leerlingen OBS de Voorsprong op weg naar Carré! 

Binnenkort primetime op televisie komen met misschien wel een kans om voor Koningin Maxima op te treden. Dat wordt voor leerlingen van OBS de Voorsprong binnenkort werkelijkheid. De zenuwen beginnen dan nu ook wel echt te komen bij de deelnemende leerlingen. In het kader van het project Meer Muziek in de Klas konden scholen laten zien wat hun muzieklessen bijzonder maakt. Uit meer dan 1000 inzendingen behoort OBS de Voorsprong nu bij de laatste 24. Deze leerlingen mogen optreden tijdens de speciale uitzendingen van de BZTBand XXL (primetime zaterdagavond). De leerlingen van OBS de Voorsprong maakten een eigen compositie van een combinatie van rap en beatbox. “Eén van de meest originele inzendingen”, was het jurycommentaar van Gers Pardoel, één van de juryleden van de BZTBand XXL. Stichting Masterclass Jong Talent is trots op de leerlingen. In samenwerking met OBS de Voorsprong hebben zij de leerlingen begeleid om het uiterste uit hun talent te halen. Op OBS de Voorsprong krijgen de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 wekelijks muzieklessen aangeboden. In speciale masterclasses krijgen leerlingen, buiten schooltijd, de kans om hun talent verder te ontwikkelen op inspirerende locaties in Den Haag. Binnen de school is er bijzondere aandacht gericht op de taal- en talentontwikkeling van kinderen (onder de noemer Leerkansenprofiel). Leerlingen uit de groepen 1 t/m 8 ontvangen dagelijks tenminste een uur talentonderwijs (Cultuur, Sport en Techniek). 
www.obsdevoorsprong.nl  

Gers Pardoel Op 27 september komt Gers Pardoel een bezoek brengen aan de school, om samen met de leerlingen, de laatste puntjes op de i te zetten. Op vrijdag 18 november weten we of de leerlingen van OBS de Voorsprong hun muziekspullen kunnen inpakken en richting Carré mogen vertrekken. De speciale uitzending wordt uitgezonden op zaterdag 19 november 19:00 uur op NPO3.

Over Stichting Masterclass Jong Talent Stichting Masterclass Jong Talent is een organisatie die zich continu bezighoudt met het creëren van ontwikkelkansen voor kinderen die meer behoefte hebben aan extra uitdaging op het gebied van Cultuur en Techniek. In het bijzonder in achterstandswijken Door een directe koppeling te maken met Culturele en creatieve organisaties in de directe omgeving wordt de leerling geïnspireerd om zijn talenten verder te ontwikkelen (buiten schooltijd). De Stichting Masterclass werkt hiervoor nauw samen met de Gemeente Den Haag, Haagse schoolbesturen en het Culturele veld (onder andere de Cultuurschakel). 
www.masterclassjongtalent.nl